‘Stadionverbod voor rellende MVV-fans’

Print
‘Stadionverbod voor rellende MVV-fans’

Afbeelding: HBVL

Maastricht / Itteren -

MVV-supporters die vrijdag zijn opgepakt na de derby tussen Sint-Truiden en Racing Genk moeten rekening houden met een stadionverbod.

Dat heeft het bestuur van de Maastrichtse club zondag in een schriftelijke verklaring laten weten.

De Belgische politie pakte elf relschoppers, onder wie een aantal MVV-fans, op na het duel tussen Sint-Truiden en Racing Genk in Belgisch-Limburg. De rellende supporters gooiden met stenen naar supportersbussen van Genk. Daarbij sneuvelden ruiten en liepen enkele inzittenden verwondingen op.

Stenengooiers

Tussen de stenengooiers zaten supporters van MVV, die met de aanhangers van STVV Sint-Truiden sympathiseren. Ze wachtten de vijf supportersbussen van Genk op na de thuisnederlaag van Sint-Truiden (2-3). Volgens politiechef Rudy Provost zitten er bij de arrestanten fans van zowel STVV als MVV.

De MVV-leiding neemt in een verklaring nadrukkelijk afstand van de „criminele activiteiten” en veroordeelt het wangedrag. „Er zal alles aan worden gedaan om deze mensen zo snel mogelijk te laten oppakken”, geeft het bestuur aan.

Criminele gedragingen

De Maastrichtse club zal de Belgische autoriteiten in het onderzoek alle mogelijke ondersteuning bieden. ”We betreuren het ten zeerste dat een kleine groep mensen die dergelijke criminele gedragingen vertonen, alle MVV-supporters en daarmee ook de club in groot diskrediet brengen. Wij betreuren het dat Racing Genk-supporters slachtoffer zijn geworden van dit laffe gedrag”, luidt de verklaring van het MVV-bestuur.