Limburg heeft vijf ‘excellente scholen’: dit zijn ze

Print
Panningen / Merum / Swalmen / Venlo / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde / Maastricht / Rothem -

De Onderwijsinspectie heeft maandagochtend vijf Limburgse scholen het predicaat ‘excellent’ gegeven.

Het gaat om drie basisscholen - ’t Mozaïek in Roermond, Sint Pieter in Maastricht en De Lindegaerd in Rothem - en twee scholen voor voortgezet onderwijs: vmbo-basis van het Bouwens in Panningen en de school voor Praktijkonderwijs ’t Wildveld in Venlo.

Ze mogen zich tot en met 2021 excellent noemen. De meeste van de vijf scholen hebben dit predicaat al drie of vier keer eerder behaald. Wie het bordje excellent op de muur mag schroeven, heeft volgens de jury bewezen kwalitatief goed onderwijs te geven en uit te blinken in een specifiek profiel, zoals bijvoorbeeld begrijpend lezen. Voordat scholen aan het excellent traject mee mogen doen, moeten ze de beoordeling ‘goed’ hebben van de Onderwijsinspectie. In 2016 werden er nog elf Limburgse scholen als excellent beoordeeld.

Superschool

Een excellente school is iets anders dan een de superschool van weekblad Elsevier. Elsevier legt alle middelbare scholen onder de loep en beoordeelt ze aan de hand van vier criteria. Scholen die excellent willen worden, moeten zichzelf voor dit traject aanmelden, het is vrijwillig.

 

 

Geef jouw school een rapportcijfer en maak kans op een VVV-bon

Welk rapportcijfer geef jij jouw middelbare school? Vul onze enquête in, die is bestemd voor leerlingen, ouders en docenten. Het kost je ongeveer vijf minuten en daarmee maak je kans op een van de VVV-bonnen die wij verloten. Deelname is mogelijk tot en met 30 januari.

> Klik hier om deel te nemen en maak kans op een VVV-bon!

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →