SP: Basisbanen inzetten in bibliotheken

Print
SP: Basisbanen inzetten in bibliotheken

Bibliotheken in Heerlen houden zich onder meer bezig met taalles voor nieuwkomers in Nederland. Afbeelding: Schunck

Heerlen / Hoensbroek -

Als het aan de Heerlense SP-fractie ligt, worden de vrijwilligersfuncties in Heerlense Schunck-bibliotheken ingevuld met zogenoemde basisbanen.

Die oproep doet raadslid Yolanda Claessens-Schepers in raadsvragen aan het Heerlense stadsbestuur.

Buurtconciërges

Basisbanen maken onderdeel uit van het Heerlense coalitieakkoord. Daarin staat dat door het instellen van basisbanen mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een duwtje in de rug kunnen krijgen. Daarbij worden functies als buurtconciërges of beheerders van multifunctionele complexen genoemd.

Ook in de bieb

Claessens roept op om de basisbanen ook voor de bibliotheken in te zetten, die dit jaar vrijwilligers gaan inzetten. Verder wil zij van de gemeente weten wat de stand van zaken van het basisbanen-project is, nu de coalitie bijna een jaar de gemeente bestuurt.

Een woordvoerster van Schunck laat weten dat ze graag met de gemeente Heerlen om tafel gaat om dit te bespreken. De gemeente Heerlen heeft nog niet op de raadsvragen geantwoord.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →