SP: Basisbanen inzetten in bibliotheken

Print
SP: Basisbanen inzetten in bibliotheken

Bibliotheken in Heerlen houden zich onder meer bezig met taalles voor nieuwkomers in Nederland. Afbeelding: Schunck

Heerlen / Hoensbroek -

Als het aan de Heerlense SP-fractie ligt, worden de vrijwilligersfuncties in Heerlense Schunck-bibliotheken ingevuld met zogenoemde basisbanen.

Die oproep doet raadslid Yolanda Claessens-Schepers in raadsvragen aan het Heerlense stadsbestuur.

Buurtconciërges

Basisbanen maken onderdeel uit van het Heerlense coalitieakkoord. Daarin staat dat door het instellen van basisbanen mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een duwtje in de rug kunnen krijgen. Daarbij worden functies als buurtconciërges of beheerders van multifunctionele complexen genoemd.

Ook in de bieb

Claessens roept op om de basisbanen ook voor de bibliotheken in te zetten, die dit jaar vrijwilligers gaan inzetten. Verder wil zij van de gemeente weten wat de stand van zaken van het basisbanen-project is, nu de coalitie bijna een jaar de gemeente bestuurt.

Een woordvoerster van Schunck laat weten dat ze graag met de gemeente Heerlen om tafel gaat om dit te bespreken. De gemeente Heerlen heeft nog niet op de raadsvragen geantwoord.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen