Video: Varkens in stal vol spinnenwebben bij Venray

Print
Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren -

Animal Rights heeft maandag beelden naar buiten gebracht van een varkensstal vol spinnenwebben in de omgeving van Venray, waarin zeugen en hun biggen volgens de organisatie onder „afgrijselijke condities” leven.

Animal Rights vraagt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in te grijpen bij de stal. „De levensomstandigheden van deze dieren zullen door ieder fatsoenlijk mens als onacceptabel worden beschouwd”, stelt Erwin Vermeulen, campagneleider bij de dierenwelzijnsorganisatie.

Campagne

Landbouworganisatie LTO Nederland begint maandag juist met de onlinecampagne #boerenhoudenvandieren. „Het is een onderdeel van een bredere campagne tegen dierenextremisme. Er moet een einde komen aan het inbreken en het bedreigen, stalken en intimideren van boeren en hun gezinnen”, zegt Esther de Snoo van de LTO. Volgens haar houden boeren juist van hun dieren. „Anders zouden ze er niet mee werken en er ‘s nachts hun bed voor uitgaan.”

LTO Nederland maakte eerder al bekend Animal Rights te gaan aanpakken wegens „illegaal verkregen beelden” bij boerenbedrijven. Vermeulen van Animal Rights stelt dat als zij de beelden niet maken, niemand van de omstandigheden zou weten waarin de dieren in Nederlandse stallen leven en lijden. „En waartegen dus ook niemand zou kunnen opstaan en optreden.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje