Familiebad de Bosberg in Swalmen zoekt helpende handen

Print
Familiebad de Bosberg in Swalmen zoekt helpende handen

Het familiebad in Swalmen kan helpende handen gebruiken. Afbeelding: familiebad de Bosberg

Swalmen -

Mede door de hete zomer beleefde familiebad de Bosberg in Swalmen in 2018 een topjaar. Zo’n 45.000 gasten namen een frisse duik, zwommen baantjes en lagen te zonnen op de ligweiden.

De vele vrijwilligers van het familiebad hebben dit mogelijk gemaakt. Door toezicht te houden, aan de kassa, opruimen en poetsen, het groenbeheer en andere onderdelen van het ‘zwembadbedrijf’. Deze hele organisatie is nodig om het voor de gasten én de vrijwilligers veilig en plezierig te houden. Na zo’n 15 jaar inzet neemt de generatie van het eerste uur afscheid, vanwege de leeftijd of door een andere invulling van de vrije tijd. Aanvulling met nieuwe vrijwilligers is daarom gewenst. Zonder vrijwilligers is er geen zwembad. Daarom roept het bestuur een ‘nieuwe generatie’ vrijwilligers op om het zwembad te ondersteunen, in het zwemseizoen of gedurende het gehele jaar. Dat kan als vrijwilliger in de werkgroepen toezicht, kassa, techniek en groen.

Ook kan de organisatie nieuwe krachten gebruiken voor bestuurstaken op de achtergrond, waarbij men feitelijk geen deel uitmaakt van het bestuur. Deze taken kunnen thuis met computer en telefoon verricht worden. Er wordt hulp gevraagd voor de volgende taken: activiteitenplanning, administratieve ondersteuning, groencoördinatie, sponsoring en sociale commissie. Tevens zoekt het bestuur nieuwe bestuursleden die met de eigen kennis en ervaring het bestuur van het zwembad kunnen versterken.

Aanmelden

Belangstelling? Neem contact op via info@familiebaddebosberg.nl of bel met Gerard Jonkman (voorzitter), tel. 06-2907321/0475-503535, Henk Eggels (techniek), tel. 06-51835563 of Jill Caris (vrijwilligersbeheer), tel. 06-10389815.