Vijf vragen aan prins Tim I van de Peg uit Lottum

Print
Vijf vragen aan prins Tim I van de Peg uit Lottum

Prins Tim I met zijn Steffie. Afbeelding: De Peg

Lottum -

Het zijn de hoogtijdagen voor de nieuwe prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: prins Tim I (Van Dijk) van de Peg uit Lottum.

Een prins van De Peg uit Lottum met een vriendin die thuishoort bij De Plaggenhouwers uit Grubbenvorst. Kan dat wel?

„Er is inderdaad nogal wat rivaliteit tussen beide dorpen. We stangen elkaar graag. Steffie en ik hebben al een foto gemaakt waarop zij met het symbool van de Plaggenhouwers in de hand staat en ik het symbool van De Peg vasthoud. Het is een kunstwerk dat Steffie van De Plaggenhouwers heeft gekregen als bedankje omdat ze jaren heeft meegewerkt aan de jeugdzitting van Grubbenvorst. Ze is ook dansmarieke geweest van de Plaggenhouwers.”

Een Plaggenhouwer als prinses van De Peg...

„Ze wordt nu inderdaad overal prinses van De Peg in Lottum genoemd. Zelf zegt ze steeds: ‘Ik ben geen prinses, ik ben Steffie’.”

Wat zei ze toen je gevraagd werd om prins van De Peg te worden?

„Ze zei eerder ‘ja’ dan ik. Toen de commissie me vroeg, heb ik even getwijfeld. Ik vond onze kinderen nog te jong. Onze Toën is pas twee en Guusje is vijf. Mijn vriendin zei meteen: ‘Als je ooit nog prins wil worden, moet je het nu doen. Ze komen je heus niet nog eens vragen.’ Daarop heb ik ‘ja’ gezegd.”

De jongste zal zich er later niet veel van herinneren dat papa prins is geweest.

„Nee, maar het is genieten. Hij roept de hele tijd: ‘Papa prins, papa prins’.”

Gaat de prins van Lottum dit jaar ook vaker bij De Plaggenhouwers op bezoek?

„Ik verheug me nu al op de Gekke Maondaag in Grubbenvorst. De oud-prinsen van De Peg gaan dan altijd met de regerend prins naar Grubbenvorst om te feesten. In de residentie van de Plaggenhouwers bouwen we dan met de prins van De Peg een feestje. Als prins van De Peg wil ik daar als eerste op de bühne staan en ervoor zorgen dat het feest al volop in gang is als De Plaggenhouwers binnenkomen. Dat is extra leuk omdat mijn collega Tom van Bekkum adjudant is bij De Plaggenhouwers. Hij moet met zijn prins mee met de optocht. Daarna bezoeken ze alle kroegen van Grubbenvorst. Dat geeft ons de tijd om hun residentie op stelten te zetten.”