Groene inspiratie voor Horst en Venray vanuit Friese nuchterheid en kennis

Print
Groene inspiratie voor Horst en Venray vanuit Friese nuchterheid en kennis

Wouter van Eck sprak als ambassadeur op de inspiratie avond. Afbeelding: Plattelandscoöperatie

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn -

Ruim negentig deelnemers van agrarisch natuur- en landschapsbeheer uit de regio Horst/Venray luisterden woensdag 16 januari ruim 2 uur aandachtig naar onder andere Wouter van Eck.

Ron Janssen van de Plattelandscoöperatie gaf aan dat het mooi is dat de deelnemers hun beheerpakketten volgen en werken aan de resultaten. Hij stelde daarnaast ook de vraag: wat kun je op je bedrijf en erf nog meer doen aan biodiversiteit? Wout van Vulpen gaf als voormalig varkensboer aan hoe men in Friesland juist meer maakt van het agrarische natuur- en landschapsbeheer. ”Juist de makkelijke zaken, zoals op erf groen en ruigtehoekjes geven een oase aan biodiversiteit. Niet altijd voor heel specifieke soorten, maar een scala aan gewone soorten genieten hiervan”, zo legde hij uit. Het opzetten van een voedselbos heeft veel handvatten nodig dit te doen slagen. Spreker Wouter van Eck, een icoon op dit gebied, gaf aan dat deze handvatten voor eenieder toepasbaar zijn om naast agrarisch natuurbeheer ook op andere wijze biodiversiteit te stimuleren. Afsluitend gaf Joop de Hoon van VIP vol enthousiasme richting de leden uit Venray en Horst aan dat de informatie hopelijk leidt tot nog meer resultaat, waarmee NaLi (NatuurRijk Limburg) in zijn nopjes zal zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen