Speelbuurt Ysselsteyn geselecteerd als Kern met Pit

Print
Speelbuurt Ysselsteyn geselecteerd als Kern met Pit

Van links naar rechts: Daisy Janssen, Linda Custers en Ien Jacobs van de commissie speelvoorzieningen. Leden Mieke Peeters en Renate Cornelissen ontbreken op de foto. Afbeelding: Commissie speelvoorzieningen Ysselsteyn

Ysselsteyn -

De selectieronde voor de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit, provincie Limburg, vond zaterdag plaats in Ospel. De commissie speelvoorzieningen in Ysselsteyn is een van de Limburgse deelnemers geselecteerd voor een Kern met Pit predicaat.

Met het project Speelbuurt Ysselsteyn is de commissie voornemens om medio dit jaar het huidige speeltuintje aan de Veenbes op te knappen tot ontmoetingsplek met speelgelegenheid voor kinderen van 0 tot 10 jaar. „We hebben een filmpje getoond tijdens onze pitch en uitleg gegeven waarmee we bezig zijn”, legt Linda Custers van de commissie speelvoorzieningen uit. „Mensen kregen een lach op het gezicht bij het zien van ons filmpje aangezien onze kinderen vooral lieten zien waar ze niet mee konden spelen in de speeltuin. We willen de verouderde speeltuin herinrichten naar een groene, veilige en prettige speel- en ontmoetingsplek voor jong en oud. Via Facebook Speelbuurt Ysselsteyn houden we mensen op de hoogte van onze vorderingen.”

Geselecteerde deelnemers krijgen een jaar de tijd om hun project te realiseren. Na de uitvoeringsperiode van één jaar vindt in januari 2020 de uitreiking van de Kern met Pit-predicaten plaats. Deelnemers die het project binnen een jaar hebben gerealiseerd mogen zich met recht een Kern met Pit noemen en ontvangen dan predicaat én 1000,- euro om aan hun project te besteden. De ‘Hoeskamer van Maria Hoop’ mocht de trofee voor Limburg in ontvangst nemen en mag daardoor deelnemen aan de landelijke finale tijdens het We Doen Het Samen Festival op 30 maart.

Geselecteerde deelnemers kunnen in aanmerking komen voor het predicaat Kern met Pit ter waarde van 1000,- euro. De landelijke finale van Kern met Pit vindt plaats tijdens het We Doen Het Samen Festival op 30 maart.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje