Tweede arrestatie in zaak dodelijke schietpartij Blerick

Print
Tweede arrestatie in zaak dodelijke schietpartij Blerick

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De politie heeft maandag een tweede arrestatie verricht in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Blerick in augustus 2017. Daarbij kwam Kemal Zengin om het leven.

Het gaat om een 27-jarige Rotterdammer. Eerder werd al een 28-jarige man uit die stad aangehouden in de zaak.

Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van de auto die werd gebruikt bij de schietpartij op de Klingerbergsingel. Ze zitten vast.

Meer aanhoudingen

De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen worden verricht.

De 44-jarige Zengin werd op 22 augustus voor zijn woning doodgeschoten toen hij thuiskwam na een avondje kaarten met vrienden. De daders reden na de moord met een snelheid van 160 kilometer per uur naar Amersfoort. Daar werd de auto in brand gestoken. De politie vond het moordwapen in het voertuig. De inzittenden werden echter niet gevonden.

Gebrek

Vanwege een gebrek aan recherchecapaciteit werd het onderzoek naar de dood van Zengin in oktober 2017 stilgelegd. Kemals broer organiseerde een stille tocht. Daarmee vroeg hij de politiek aandacht om capaciteit vrij te maken bij de politie.

Lees ook: ‘Parkeren? Dat doe je met een auto! Toch niet met een moordzaak?’

In maart 2018 werd het onderzoek hervat. Er ligt een bedrag van 40.000 euro klaar voor degene die komt met de gouden tip in de moordzaak. Dit geld is beschikbaar gesteld door justitie en de nabestaanden van Zengin.