Beerpiëp presenteert trio en reikt Pannekletser uit

Print
Beerpiëp presenteert trio en reikt Pannekletser uit

Wie verbergen zich achter de dakpannen? Afbeelding: Bart Douben

Tegelen -

Met het Cambrinusbal gaat vastelaovesgezelsjap De Beerpiëp zoals elk jaar voorop in de aanloop naar de Tegelse vastelaovend.

De vijfde editie is op zaterdag 2 februari in de Haandert en opent al vroeg in de avond met de uitreiking van de 39ste Pannekletser aan Sjaak Smetsers. Hij krijgt de hoogste onderscheiding van de Beerpiëp vanwege zijn inzet voor de Tegelse cultuur en het behoud daarvan. De in Venlo geboren kunstenaar, die een eigen galerie aan de Grotestraat heeft, is voorzitter van de stichting Tegula Cultura en mede-oprichter en oud-bestuurslid van Tegelen.NL, initiator en organisator van het feestjaar 2017 waarin gevierd werd dat Tegelen 200 jaar bij Nederland hoorde. Daarnaast is hij onder meer actief geweest voor botanische tuin De Jochumhof en het cultuurhistorisch jaarmagazine De Buun. Ook zet Smetsers (63) zich met regelmaat in voor goede doelen, zoals Unicef, War Child en het Toon Hermans Huis.

Beerpiëp presenteert trio en reikt Pannekletser uit
Sjaak Smetsers ontvangt de Pannekletser. Foto: Sjaak Smetsers

Na de aansluitende receptie voor de laureaat volgt rond de klok van 21.00 uur de presentatie van de 52ste Beerpiëpprins en zijn adjudanten, het tweede hoogtepunt van de avond. Voor en na de onthulling wordt het publiek in de theaterzaal vermaakt met muziek van DJ Sander en optredens van het duo Bjorn en Mieke, joekskapel Petatte Nelke en feestband Pats. Het Cambrinusbal begint om 18.30 uur, de toegang is gratis.

Het nieuwe jeugdtrio van de Beerpiëp zal daags erna zijn opwachting maken, eveneens in de Haandert. Dat is een week eerder dan voorgaande jaren. Het jeugdmatinee, met onder meer een optreden van Sandra & Marco, begint om 16.00 uur en is ook gratis toegankelijk.