Clubs Laar nog in onzekerheid over zaalhuur Bee-j Bertje

Print
Clubs Laar nog in onzekerheid over zaalhuur Bee-j Bertje

Zaal Bee-j Bertje in Laar. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Hoewel het probleem rond de subsidie aan zaal Bee-j Bertje in Laar voor 2017 is opgelost, blijft het onduidelijk of de exploitant de huur voor verenigingen weer gaat verhogen.

De gemeente gaf Bee-j Bertje voor het jaar 2017 een strafkorting van tweeduizend euro op de subsidie, omdat het college van burgemeester en wethouders vond dat de exploitant de huur voor de verenigingen in dat jaar te sterk had verhoogd.

Zaalhouder Henk Broods verhoogde de huur toen van dertig naar veertig euro per dagdeel bij alleengebruik en van vijftien naar twintig euro bij gedeeld gebruik. Volgens hem was hij daartoe gedwongen, omdat de gemeenteraad had besloten te bezuinigen op de subsidie voor Bee-j Bertje door deze stapsgewijs terug te brengen van 15.000 naar 12.500 euro.

Clubs in Laar vrezen dat de zaalhuur verder omhoog gaat als de gemeente de bezuiniging in zijn geheel doorvoert en de subsidiekraan nog verder dichtdraait. Daarmee zou het voortbestaan van de clubs in gevaar komen.

De dorpsraad stapte vorig jaar naar de gemeente. Die besloot uiteindelijk na een herberekening de oorspronkelijke subsidie van 13.366 euro over 2017 geheel over te maken.

Of Broods de huur desondanks dit jaar weer verhoogt, kan hij nog niet zeggen. „We zijn nog aan het rekenen, maar ik ga er in ieder geval geen geld bijleggen”, zegt hij. „Mocht blijken dat ik weer een hogere huur aan de verenigingen moet vragen, dan zal ik echter eerst naar de gemeente stappen om het probleem daar aan te kaarten.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje