Deadline voor initiatiefnemers van woonzorgcomplex in Velden

Print
Deadline voor initiatiefnemers van woonzorgcomplex in Velden

De initiatiefgroep uit Velden wil een woonzorgcomplex voor 24 ouderen met dementie realiseren. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Velden / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Belfeld / Blerick / Arcen -

De initiatiefnemers van een woonzorgcomplex in Velden moeten uiterlijk 31 januari een concreet plan indienen bij de gemeente Venlo.

Er is een deadline gesteld omdat de initiatiefgroep volgens de gemeente ‘al lang schermt met een plan maar dat nog nooit concreet heeft gemaakt’. Volgens Venlo hebben bovendien meerdere partijen interesse in het stuk grond van 3000 vierkante meter aan de Schandeloseweg. Wel wil de gemeente het woonzorgcomplex als eerste de mogelijkheid bieden een plan in te dienen omdat het een initiatief is uit de lokale gemeenschap.

Joep Jansma laat namens de initiatiefnemers weten dat ze inmiddels samenwerken met zorginstelling Proteion. Bedoeling is om voor 1 februari een plan in te dienen.

Plan is het woonzorgcomplex voor 24 dementerende ouderen in te tekenen op een stuk grond van 3000 vierkante meter op het voormalige terrein van de Andreasschool. Het gaat om het westelijke gedeelte van het perceel. De initiatiefnemers wilden eigenlijk het noordelijke deel gebruiken, maar dat is deels al vergeven aan het voedselbos.

Volgens Jansma betekent de aanpassing van het plan dat geen sprake meer is van enkel grondgebonden woningen. De initiatiefnemers laten nu een gebouw met meerdere verdiepingen tekenen.