Lezing Joep Gilissen: Rome met eigen ogen

Print
Lezing Joep Gilissen: Rome met eigen ogen

De Trevi fontein in Rome. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Maastricht / Itteren -

Joep Gilissen verzorgt donderdag 24 januari vanaf 19.30 uur een lezing over zijn alternatieve reisgids ‘Rome met eigen ogen’. Het gaat over Rome, dat wil zeggen over de ervaringen die hij tijdens zijn vele bezoeken aan die stad heeft opgedaan en die hem aan het denken hebben gezet.

Rome met eigen ogen is geen reisgids in de eigenlijke zin van het woord, het is evenmin een geschiedenisboek of een kunsthistorische bespreking. Op de eerste plaats is dit rijk geïllustreerde boek de weergave van een fascinatie. Gilissen is zeker niet de enige op wie Rome zo’n diepe indruk maakt. Welhaast iedereen die ooit Rome bezocht heeft, is op de een of andere manier onder de indruk geraakt van deze stad. Of het nu om de pracht van de gebouwen, de kerken, de musea of de aangename sfeer en het lekkere eten gaat, Rome heeft ontzettend veel te bieden.

In dit boek beschrijft Joep Gilissen wat op hem persoonlijk de meeste indruk maakt. Dat is dan eerder de stilte van een verborgen ruimte met schitterende fresco’s dan het Colosseum. Hij beschrijft zijn Rome en zijn reflecties op wat zijn ogen zien. En daarmee vertelt hij ook over zichzelf. In een recensie schrijft Dieter van den Bergh: “Rome blijft voor Gilissen een eindeloos avontuur. In een even educatief als aanstekelijk boek deelt hij zijn fascinatie. Het resultaat is een mooi naslagwerk voor diegenen die een andere kant van Rome willen leren kennen. Een kant waar de reisgidsen nog niet vol mee staan”. De lezing is gratis toegankelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen