Oetgerope

Vijf vragen aan de prins uit Partij-Wittem: Gène I

Print
Vijf vragen aan de prins uit Partij-Wittem: Gène I

Prins Gène I, jeugdprinses Rachelle en hofdame Marie van CV de Ülle Afbeelding: Fotostudio A.B.

Partij -

Het zijn de hoogtijdagen voor de nieuwe prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: prins Gène I (52) van carnavalsvereniging de Ülle Partij-Wittem.

Wat dacht je toen dé vraag kwam?

„Ik was verheugd. Al een aantal jaar gaf ik aan dat ik graag prins zou willen zijn. Ik ben enorm blij dat ik dit jaar een de beurt ben.”

Een prins met een gedeeld eigen café. Kun je daar gemist worden met carnaval?

„Ze zullen het wel zonder mij moeten doen die periode. Eigenlijk doen ze dat het grootste deel van het jaar ook al. Mijn dochter, Mariëlle, runt de bar voornamelijk, met hulp van mijn vrouw en af en toe van mij. Maar als het nodig is, spring ik ook nog wel in mijn prinsenpakje achter de bar.”

Was het moeilijk om het prinsschap geheim te houden?

„Ja en nee. Sinds mei 2018 weet ik dat ik prins zou worden. Ik heb eerst overlegd met mijn vrouw en Mariëlle. Een paar weken terug heb ik het mijn andere kinderen verteld. Iedereen was blij verrast. Mijn ‘geheim’ heeft ook een voordeel opgeleverd: de Raad van Elf heeft er drie nieuwe leden bij. Tijdens een uitstapje naar Duitsland vorig jaar in juni werd onder andere mijn naam genoemd op de vraag wie de nieuwe prins zou worden. Mijn vrienden Tom Didden, Tom Hollands en Lucien Beckers riepen toen: ‘als jij het wordt, komen wij bij de Raad van Elf’. Ik heb pen en papier gepakt en ik heb ze het laten opschrijven. En ze hebben daad bij het woord gevoegd!”

Waar kijk je het meest naar uit?

„Alle uitrukken die we doen met de vereniging. Ik ben nu twaalf jaar lid van de Raad van Elf en dit zijn altijd weer gezellige avonden. Ik kan me voorstellen dat ik dit jaar als prins nog meer in mijn nopjes zal zijn.”

Hoe heb je jezelf voorbereid op de carnavalsperiode?

„Mijn vrouw en ik zeiden: als we dit doen, doen we het goed. Daarom hebben we een mooi pak op maat laten maken en voor een nieuwe scepter gezorgd, die naderhand geschonken zal worden aan de vereniging.”