Enchanted Gardens

Nieuw tiendaags lichtfestival langs Maas in Venlo

Print
Nieuw tiendaags lichtfestival langs Maas in Venlo

Het lichtfestival Enchanted Gardens in de Kasteeltuinen Arcen. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Er wordt dit jaar een lichtfestival georganiseerd langs de Maas tussen Steyl en Arcen. Aangehaakt wordt bij Enchanted Gardens in de Kasteeltuinen.

„Het wordt zoiets als Glow in Eindhoven, maar dan op kleine schaal”, vertelt voorzitter Robert Blok van het toeristisch platform Maasduinen-Venlo. De gemeente Venlo draagt 25.000 euro bij aan het project.

Seizoen verlengen

Aanleiding is Enchanted Gardens, waarbij de Kasteeltuinen met diverse installaties in het licht wordt gezet. Het bracht toeristische ondernemers in Venlo op het idee een nieuw, opzienbarend evenement te organiseren, waardoor het seizoen verlengd wordt.

Besloten werd de trekpleisters Steyl, Venlo en Arcen via een ‘lichtroute’ met elkaar te verbinden. In die drie plaatsen komt een groot lichtkunstwerk en als het budget het toelaat nog enkele kleinere ertussen. Eindpunt zijn de Kasteeltuinen, waar Enchanted Gardens plaatsvindt.

Boot en tuktuk

De route van het (gratis) lichtfestival is per fiets en auto te volgen, maar ook per boot. Gedacht wordt tevens aan alternatieve vervoermiddelen als tuktuks: driewielige taxi’s. Het festival moet in de herfstvakantie plaatsvinden; van 11 tot en met 20 oktober.

Het is de bedoeling klein te beginnen en langzaam uit te groeien, zegt Jeske van Gerven. Zij schreef het projectplan voor het toeristische platform. De subsidie van de gemeente dient als „aanjaaggeld” om het evenement op poten te zetten.

Speurtocht

Het gemeentebestuur geeft dit jaar 96.000 euro uit aan ‘impulsprojecten’. Ze variëren van het uitbreiden van bezoekerscentrum Groote Heide met horeca tot het ontwikkelen van speurtochten voor scholieren om hen kennis te laten maken met de historie van de stad.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee