Singer-songwriter Duncan Laurence namens Nederland naar Songfestival

Print
Singer-songwriter Duncan Laurence namens Nederland naar Songfestival

Afbeelding: Avrotros

Singer-songwriter Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival. Dat wordt voor de 64e keer gehouden, dit jaar in de Israëlische stad Tel Aviv. Het vindt plaats op 14, 16 en 18 mei.

,,We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is”, aldus Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie. Hoe het liedje heet en klinkt, wordt op 7 maart bekend.

The Voice of Holland

De 24-jarige Laurence studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Hij ontwikkelde zich daar als zanger, songwriter en producer en deed tijdens zijn studie ervaring op in onder meer Londen en Stockholm. De zanger, die eigenlijk Duncan de Moor heet, deed in 2014 mee aan The Voice of Holland.

,,De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid. Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi. Er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland’’, aldus de zanger. ,,Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent.’’

Authentiek

Ilse DeLange heeft Van Stade en de andere leden van de selectiecommissie op de zanger heeft gewezen. ,,Duncan heeft de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort’’, zegt de zangeres. ,,Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek. Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik.’’ Het is de vierde keer dat het liedjesfestival in Israël wordt gehouden.

Vorig jaar vertegenwoordigde Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Met het liedje Outlaw In ‘Em eindigde hij op de achttiende plaats. De laatste keer dat Nederland het liedjesfestival won, met Ding-a-dong van Teach-In, was in 1975. Waylon deed ook in 2014 mee. Hij kwam toen, samen met DeLange als The Common Linnets, wel erg dichtbij: Calm After the Storm eindigde als tweede.