Oetgerope: prins Michael I

Print
Oetgerope: prins Michael I

Prins Michael I. Afbeelding: Eric Smeets - Fotografie

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Het zijn de hoogtijdagen voor de kersvers uitgeroepen prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: de 25-jarige prins Michael I van de Baeker Pottentaote.

Wanneer ben je gevraagd om prins te worden van de Baeker Pottentaote?„Dat weet ik nog precies. Zaterdag 21 april 2018 belde de vorst me op. Ik was met vrienden aan het barbecueën en heb toen besloten om niet direct op te nemen omdat zij erbij waren. Ik had gelijk het gevoel dat het om het prinsschap ging, dus heb hem later teruggebeld.”

Ga je een persoonlijk tintje gegeven aan je prinsschap? „Het speldje dat ik uitreik is door mijn oom ontworpen, hij is goudsmid. Ik heb hem helemaal vrijgelaten in het ontwerp en alleen aangegeven dat ik graag een veer in het embleem wilde hebben. Hij heeft er uiteindelijk ook mijn silhouet aan toegevoegd.”

Toch hebben we vernomen dat je ook je eigen prinsenwagen hebt gebouwd. Klopt dat?„Ja, dat klopt. Bij mijn carnavalsgroep CV Napoleon ben ik sinds een jaar of zes wagenbouwer. Dit jaar was ik één van de tekenaars van de wagen. Het thema wordt Alice in Wonderland en ik sta dan in de hoed van Mad Hatter, als prins.”

En niemand van je carnavalsgroep wist dat ze eigenlijk de prinsenwagen aan het bouwen waren?„Er ging wel een gerucht dat ik prins zou worden, maar niemand wist het. Toen ik 10 januari tijdens mijn proclamatie werd uitgeroepen was dat een grote verrassing. Maar ik heb tijdens het bouwen niet extra mijn best gedaan, er was wel iets meer spanning dan andere jaren.”

Dan zul je je vast extra verheugen op de optocht?„Niet in het bijzonder. Ik ben al enorm trots om prins te mogen zijn. Ik verheug me er eigenlijk het meest op om er samen met de mensen van Beek een enorm groot feest van te maken waar vooral het plezier voorop zal staan!”