Tien man van MVV houden Jong PSV op 2-2

Print
Tien man van MVV houden Jong PSV op 2-2

Afbeelding: Thomas Bakker

Maastricht / Itteren -

MVV heeft gelijkgespeeld in Eindhoven. Tegen Jong PSV werd het 2-2. De laatste twintig minuten moest MVV met tien man spelen, nadat Luc Mares zijn tweede gele kaart kreeg.

MVV begon onwaarschijnlijk sterk. Na 18 seconden lag de bal al in het net. Joeri Schroijen schoot binnen, na een fraaie voorzet van Joshua Holtby. Maar echt heel lang kon MVV niet genieten van de voorsprong. Luc Mares beging zes minuten later een overtreding in het strafschopgebied en Matthias Verreth benutte vervolgens het buitenkansje van elf meter.

Vervolgens kregen beide teams nog prima kansen op meer treffers, maar het duurde tot de 42ste minuut totdat MVV de voorsprong nam. Het was Shermar Martina die na een geweldige individuele actie onberispelijk uithaalde.

De stand werd gelijkgetrokken door Joël Piroe, nadat Luuk Koopmans een lastig schot net niet lekker kon verwerken.

Tien spelers

Niet lang daarna moest MVV verder met tien man. Luc Mares pakte zijn tweede gele kaart van de wedstrijd nadat hij eerder geel kreeg toen hij de strafschop veroorzaakte.

Jong PSV joeg daarna vanzelfsprekend op de winnende treffer. Vijf minuten voor tijd kwam MVV erg goed weg. Luuk Koopmans dook onder de bal door en Zakaria Aboukhal hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te trappen. In plaats van een geplaatste trap, joeg hij de bal over het doel.

MVV blijft staan op de veertiende plek in de ranglijst.

Beluister hier de Voetbalpodcast van de Limburger:

voetbalpodcast #1. Video: De Limburger