‘Met deelname aan ‘The Voice’ hebben we ons in de kijker gespeeld’

Print
‘Met deelname aan ‘The Voice’ hebben we ons in de kijker gespeeld’

Voor Hard2Get is deelname aan ‘The Voice’ hoe dan ook geslaagd. Afbeelding: Ray Depatti

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Heel even was er teleurstelling. De mannen van Hard2Get gaan niét door naar de live-shows van ‘The voice of Holland’. Maar deelname aan het populaire tv-programma werpt nu al zijn vruchten af. „2019 moet óns jaar worden”, aldus zanger/frontman Stan Smeets.

„We zaten er zó dichtbij”, vertelt Smeets, nadat de band afgelopen vrijdag de ‘Knockouts’ van de show net niet overleefde. „We kregen topcommentaar van de coaches en na afloop van de show werden we overstelpt met reacties. Uiteraard zijn we teleurgesteld, maar uiteindelijk overheerst tevredenheid. Deelname heeft ons enorm veel opgeleverd. Als we dit van tevoren hadden geweten, hadden we er blind voor getekend.”

Ondanks zijn 23 jaar is Stan Smeets geen groentje in de muziek business. Met Hard2Get won hij in 2012 de talentenjacht Kunstbende. Eerder was hij op tv al te zien in ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. In 2018 studeerde hij af aan de Rockacademie in Tilburg. Naast Hard2Get speelt de Echtenaar in de band Statesmen en is hij actief als liedjesschrijver. Ambitie is geen vies woord voor de gedreven muzikant. „Met Hard2Get werden we min of meer gevraagd om deel te nemen aan ‘The Voice’. Ik had wat contacten in het wereldje en van het een kwam het ander. Komt bij dat we met de band een nieuwe start willen maken, met een nieuw muzikaal concept, waarbij uniformiteit, zowel in muziek als in het totaalplaatje, centraal staat. We spelen als coverband medleys van bekende nummers, in elke mogelijke stijl. Herkenbare songs, maar met een eigen gezicht. ‘The Voice’ kwam voor ons als geroepen.”

Hard2Get stuurde een zelfgemaakte video in en werd daarop uitgenodigd om auditie te doen. Tijdens de ‘Blind Auditions’ bleek zowel coach Ali B als coach Waylon gecharmeerd te zijn van de band. ‘The Battles’ met de band Luminize bracht Hard2Get naar de knock-out fase van de show. „Het was de eerste keer dat ook bands konden deelnemen”, vertelt Stan Smeets. “We hadden een grote muzikale vrijheid, konden zelf het arrangement van onze nummers bepalen en hebben dat naar een choreografie vertaald.” De zanger geeft een blik achter de schermen. „Zo’n show is een enorme productie, waarbij niks aan het toeval wordt overgelaten. Een productieteam regelt alles voor je. Er is een stylingdag, er zijn zang-, band- en camerarepetities en er is een portretdag met interviews. Twee shows worden gelijktijdig opgenomen en je bent bijna een week bezig met de voorbereidingen. Daarnaast kregen we nog coaching door Ali B en Waylon.” Hard2Get ging met een duidelijk plan naar ‘The Voice’. “Het doel was om ons in de kijker te spelen. En daar zijn we in geslaagd”, verduidelijkt Smeets. “Het publiek moet een ‘what the fuck?’-gevoel overhouden aan onze optredens. Hard2Get is mijn kindje en uiteindelijk willen we kunnen leven van de muziek. We zijn een echte live-band en zijn het gelukkigst als we op een podium staan.”

Een doel dat met deelname aan ‘The Voice’ een stukje dichterbij is gekomen. „ e show heeft ons een gerenommeerd boekingskantoor opgeleverd dat in ons gelooft. De optredens stromen inmiddels binnen. 2019 moet óns jaar worden, met veel clubshows en festivaloptredens. We gaan er helemaal voor”, benadrukt Stan Smeets ten overvloede.

Wie Hard2Get live wil zien: de band geeft op vrijdag 12 april een ‘homecoming show’ in poppodium Volt in Sittard. Meer info vind je hier.