Goedgevulde collectebus van stichting kinderkanker gestolen uit Venlose slagerij

Print
Goedgevulde collectebus van stichting kinderkanker gestolen uit Venlose slagerij

Schreinemachers levert jaarlijks zo’n drie volle collectebussen in bij de stichting waar hij ook voorzitter van is. Afbeelding: Facebook

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Uit Natuurslagerij Schreinemachers in Venlo is vorige week een goedgevulde collectebus gestolen waarin geld zat voor een stichting die strijdt tegen kinderkanker.

Slager Toine Schreinemachers schat in dat er zo’n 100 à 150 euro in de bus van Stichting Loeka zat. De bus werd donderdag gestolen van de balie van zijn slagerij. Maandagavond plaatste hij een bericht over de diefstal op zijn Facebookpagina.

Schreinemachers schrijft op zoek te zijn naar een ‘mooi donatieblik met inhoud. „Mocht u dit exemplaar ergens in de buitenlucht ontmoeten of vinden, laat het ons zo spoedig mogelijk weten. Wellicht nog in gezelschap van gewetenloze schavuit die liever brutaal neemt dan hartelijk geeft.”

De slager levert jaarlijks ongeveer drie collectebussen in bij de stichting. Door de diefstal heeft hij besloten om de collectebus niet meer halverwege de balie bij de pinautomaat neer te zetten, maar dieper in de winkel. „Vlakbij het hakblok, daar staat altijd wel iemand.”

Schreinemachers is voorzitter van de stichting Loeka die geld inzamelt voor medisch onderzoek naar osteosarcoom, een kwaadaardige bottumor, bij kinderen. De stichting is vernoemd naar Loeka Roebbers, die in 2014 overleed aan de ziekte. Schreinemachers is een aangetrouwd familielid van Loeka’s ouders.