Tijs Salmans pakt brons bij plaatsingswedstrijd NK

Print
Tijs Salmans pakt brons bij plaatsingswedstrijd NK

Leonard, Sef en Wouter turnden prima oefeningen. Afbeelding: Tensor Turnen

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het NK-seizoen voor Tensor Turnen startte zondag 20 januari met een plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Alle turners uit de benjamin talenten, 2e en 3e divisie van Limburg, Brabant en Zeeland kwamen die dag bij elkaar om te strijden voor een NK-ticket. Locatie was Sporthal ‘t Kwadraat in Tilburg. Tijs Salmans veroverde een bronzen plak.

Tijdens de eerste wedstrijd was het de beurt aan de jongste turners, de benjamins. Hier mochten Kevin van der Heijden, Rune Faber en Tijs Salmans de Tensor eer verdedigen. Tijs Salmans haalde verrassend een derde plek. Kevin werd negende en Rune elfde.

Op hetzelfde moment was er ook de kwalificatiewedstrijd voor de instappers 2e divisie. Hier deden Kiano van de Laar, Pim Kirkels en Thomas De Leeuw voor Tensor mee. Thomas had een van de hoogste punten van alle jongens op brug en haalde uiteindelijk de 27e plaats. Kiano deed het goed op zijn lievelingstoestellen sprong en vloer. Uiteindelijk behaalde hij een achttiende plek. Pim turnde een stabiele wedstrijd en behaalde een elfde plek.

In de tweede wedstrijd waren de oudere jongens aan de beurt: Leonard Buchnitzki , Sef Jungheim en Wouter van den Brandt. Leonard pakte een zevende plaats. Voor Sef begon de wedstrijd iets minder. Zijn eerste toestel was direct zijn minst favoriete onderdeel: de brug. Een zevende plek was het eindresultaat. Wouter pakte een zesde plek.

Op 10 februari is de volgende plaatsingswedstrijd in Weert. Meer info vind je hier.