Handgranaten neergelegd bij woningen Bandidos-leden

Print
Echt / Holtum - In Holtum en Echt zijn dinsdagochtend handgranaten neergelegd. In Holtum gaat het om de voortuin van het huis van een lid van Bandidos. Het explosief in Echt lag bij een woning in de straat waar een lid van een motorclub woont, maar niet voor diens huis.

Volg hier ons liveblog met de laatste ontwikkelingen.

Aan de Velgraafweg in Holtum woont een zoon van de Limburgse Bandidosvoorman Harrie Ramakers uit Nieuwstadt.

Aan de Cypresstraat in Echt, waar de tweede handgranaat ligt, woont ook een lid van de Bandidos.

Video: Track '88

Beide straten zijn door de politie afgezet voor onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst is ingeschakeld. Over de aanleiding van het achterlaten van de handgranaten op beide plekken is nog geen duidelijkheid.  

Woningen ontruimd
Rond negen uur dinsdagochtend ontving de politie melding van een handgranaat in de voortuin van een woning aan de Velgraafweg in Holtum. De politie heeft vervolgens de straat afgezet en de bewoners verzocht hun woning te verlaten.

Leden van het Team Explosieven Verkenning hebben een onderzoek ingesteld. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ingeschakeld. De hulpdiensten hebben besloten op te schalen naar de hoogste alarmfase.

Tweede vondst granaat
Omstreeks half tien volgde de melding van de tweede vondst van een handgranaat, nu in de achtertuin van een woning aan de Cypresstraat in Echt. Ook voor dit incident is door leden van Team Explosieven Verkenning onderzoek ingesteld en komt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ter plaatse. 

Kinderen
De advocaat van de zoon van Ramakers, Leon van Kleef, twijfelt er niet aan dat er sprake is van een gerichte actie tegen de Bandidos. "Politie en justitie zullen de onderste steen boven moeten krijgen om de daders te achterhalen. Het mag duidelijk zijn dat een stevig onderzoek hier op zijn plaats is. Staan de daders er wel bij stil dat er ook kinderen in de huizen kunnen zijn? Bij Jeremy was dat dinsdagmorgen zeker het geval."

Lees ook: Zoon Bandidos-voorman looft 10.000 euro uit voor gouden tip over granaat