Video: Vliegtuig terug naar Sydney na matpartij tussen passagiers

Print
Het toestel van budgetmaatschappij Scoot is maandagavond in Sydney geland, na een knokpartij tussen twee passagiers. Een van de twee had volgens medereizigers flink gedronken en viel anderen lastig.

Op een video-opname is te zien hoe twee mannen, zo'n twee uur na aanvang van de vlucht, met elkaar op de vuist gaan. Een van beiden wordt tijdens het handgemeen door de ander in een wurggreep genomen.

Shirt uitgetrokken
Het lukt andere passagiers aanvankelijk nog de twee uit elkaar te halen. De dronken vechtersbaas praat wat met het cabinepersoneel, trekt dan zijn shirt uit en valt opnieuw een van de passagiers aan, meldt nieuwssite ABC.

De man wordt vervolgens in bedwang gehouden en in de boeien geslagen. De piloot besloot om het toestel te keren. De man die werd aangevallen raakte bij het voorval niet gewond, zo wordt gemeld.

De vliegmaatschappij, een dochter van Singapore Airlines, zegt het incident te betreuren. Na terugkeer in Sydney zijn de overige passagiers met verschillende vluchten naar Singapore gevlogen.