Vliegtuigje met miljoenenspits Cardiff van radar verdwenen

Print
Vliegtuigje met miljoenenspits Cardiff van radar verdwenen

Emiliano Sala. Afbeelding: AFP

In de Britse voetbalwereld bestaat grote bezorgdheid over de nieuwe spits van Cardiff City, Emiliano Sala.

Sala zat in een klein vliegtuig dat maandagavond in de buurt van de Franse kust - 22 kilometer ten noorden van het Britse eiland Guernsey - van de radar verdween.

Volgens Franse media, waaronder Ouest-France, zat Sala met de piloot in een Piper Malibu, een klein, tweemotorig vliegtuigje dat vooral gebruikt wordt voor toeristische doeleinden. Het vliegtuigje zou om 19.15 uur zijn opgestegen van luchthaven Nantes Atlantique. Om 20.23 uur werd alarm geslagen door de politie van Guernsey. Om 02.00 vannacht werd de zoektocht gestaakt, waarna die dinsdagmorgen in alle vroegte werd hervat.

Reactie Cardiff City

,,We zijn erg bezorgd na het laatste nieuws dat een vliegtuigje boven Het Kanaal het contact heeft verloren‘’, zegt voorzitter Mehmet Dalman van Cardiff. ,,En maken ons ernstige zorgen om de gezondheid van Emiliano Sala.”

Sala had maandag afscheid genomen van zijn oud-ploeggenoten van FC Nantes (zie zijn Instagram-post hieronder) en zou op weg terug naar Engeland zijn.

Helikopters hebben de afgelopen nacht gezocht naar het vliegtuig, maar niets gevonden. Sala was enkele dagen eerder van Nantes overgestapt naar de club in de Premier League. Volgens lokale media in de Franse stad zou verdediger Nicolas Pallois Sala maandagavond zelf naar het vliegveld hebben gebracht, waar de Argentijn aan boord zou zijn gestapt van het vliegtuigje.