USB-stick gevonden op graf Maastrichts moordslachtoffer

Print
USB-stick gevonden op graf Maastrichts moordslachtoffer

Afbeelding: iStock

Maastricht / Itteren -

Op het graf van de 22-jarige vrouw uit Maastricht die in juli omkwam in een villa in Hilversum is een USB-stick gevonden. Op een tekst op die stick waarschuwt de nog onbekende schrijver dat de verdachte onmogelijk uit noodweer gehandeld kan hebben.

Dat bleek dinsdag op een regiezitting in de rechtbank in Lelystad. De vrouw lag mogelijk al dagen in de villa voordat ze op 9 juli vorig jaar werd gevonden. Ze is vermoedelijk met messteken om het leven gebracht. Een paar dagen voor de vondst van haar lichaam sprong de 23-jarige Rotterdammer Kelvin M. op de A27 voor een auto. De man raakte daarbij gewond. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord of doodslag op de vrouw.

Lees ook: Verdachte van doden Maastrichtse vrouw (22) sprong voor auto

De verdachte verscheen dinsdag niet voor de rechtbank. Hij revalideert nog van de zware verwondingen die hij op de snelweg opliep. Hij wil in een nieuw verhoor meer vertellen over zijn rol bij de dood van de vrouw.

Ongeloofwaardig

De USB-stick is eind vorig jaar door de familie van het slachtoffer op haar graf in Maastricht gevonden. Het OM heeft de eigenaar ervan nog niet getraceerd. Kelvin M. heeft op een eerdere regiezitting in oktober verklaard dat hij handelde uit noodweer. Volgens degene die de stick achterliet, klopt dit niet, zei advocaat Françoise Landerloo. ,,Kennelijk meent de schrijver dat de verklaring van mijn cliënt ongeloofwaardig is.’’ Op de USB-stick staat dat de schrijver van de tekst het slachtoffer kende uit de prostitutie in Rotterdam, waar ze zou hebben gewerkt.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje