Limburg kleurt wit: mooie plaatjes en problemen op de weg

Print
Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Middelaar / Ospel / Leveroy / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht - Het is dinsdag de eerste echte winterse sneeuwdag. Ook Limburg is bedolven onder een laag sneeuw. Dat levert prachtige plaatjes en de nodige problemen op.

 
Rond half drie in de middag vielen de eerste sneeuwvlokken in Gulpen-Wittem. Foto: Ermindo Armino

Ongevallen
Maar de sneeuw zorgt op sommige plekken ook voor gladheid en slecht zicht. In Nederweert belandde een auto in de berm naast de N266. Vermoedelijk verloor de bestuurder de macht over het stuur. De bestuurder raakte hierbij niet gewond. 


Foto: Nederweert24

Op de A2 bij Weert raakte een bestelbus van de snelweg. Het voertuig kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder reed in de richting van Kelpen-Oler, maar raakte niet gewond.


Foto: WeertdeGekste

Ook in Middelaar was het raak. Daar was een auto aan de Veerstraat van de weg geraakt. De bestuurder kwam tegen een boom tot stilstand. De brandweer moest de automobilist bevrijden. Deze is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.


Foto: SK-Media

Op de Nijmeegsebaan in Gennep zijn twee auto's zwaar beschadigd geraakt bij een aanrijding. Dat gebeurde toen een auto die van de rotonde op de N271 kwam door de sneeuwgladheid doorgleed en daarna werd geraakt door een auto die op de Nijmeegseweg (N291) reed. Het gevolg was dat een rode Mercedes met Duits kenteken in een weiland terechtkwam. De bestuurders van beide voertuigen kwamen met de schrik vrij. 


Foto: Theo Peeters

Op de Hasseltsebaan (N276) in Sittard kwam een scooterrijder ten val. Twee toevallig passerende medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen verleenden eerste hulp. Het slachtoffer werd ter plekke in de ambulance gecontroleerd.


Foto: Etienne Zegers

Op de Hoofstraat in Nederweert kwam een auto met de zijkant tegen een boom tot stilstand De bestuurder verloor de macht over het stuur en gleed zo van de weg af. Ook hier kon de inzittende op eigen kracht de auto verlaten.


Foto: Nederweert24

Verkeer en vervoer
De strooiwagens zijn ook in Limburg aan het strooien. De route van de wagens is hier te volgen.

De NS rijdt dinsdag een aangepaste dienstregeling. Arriva heeft de dienstregeling niet aangepast. Het wordt aangeraden om voor de reis de reisplanner te raadplegen. Treinreizigers moeten rekening houden met drukte in de trein en vertragingen. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#koningwinter #winter #sneeuw #snow #2019 #landschap #limburg

Een bericht gedeeld door Bart Vandeberg (@vandeberg.bart) op