Boerenbruiloft Reuver-Offenbeek lijkt gered

Print
Boerenbruiloft Reuver-Offenbeek lijkt gered

Het boerenpaar van vorig jaar, met getuigen. Bruid Esther Schatorie (midden) zit nu zelf in de organisatie. Afbeelding: Peter Bors

Reuver -

Uitgerekend in het jubileumjaar dreigde de Boerebroelof Reuver-Offenbeek op de klippen te lopen. Door tussenkomst van carnavalsvereniging De Windjbuujels blijft deze 55 jaar oude traditie alsnog behouden.

Een nieuw bruiloftsgezelschap zit in de startblokken en de artiesten voor het Boerebal op 23 februari zijn al geboekt. Toch staat het sein nog niet definitief op groen, zegt secretaris Rob Hillekens van de Windjbuujels. „Organisatorisch is alles rond, financieel zijn er nog wat gaatjes te dichten.”

Brandbrief

Hillekens ontving in november een brandbrief van de vereniging Boerebroelof Ruiver-Óffebèk, waarin het bestuur aangaf dat ‘de accu leeg was’. En wel zo leeg dat - uitgerekend in het jubileumjaar 5x11 - het doek zou vallen voor de boerenbruiloft als niemand het stokje wilde overnemen. De Windjbuujels pakten de handschoen op en formeerden een commissie, waarvan onder meer de boerenbruid van vorig jaar deel uitmaakt. De voorbereiding ligt inmiddels op schema. Een nieuwe bruid en bruidegom staan te popelen om elkaar het jawoord te geven en er is ook een nieuw jeugdbruidspaar gevonden. Niets lijkt een ‘doorstart’ in de weg te staan. Toch houdt Hillekens nog een kleine slag om de arm. „De kosten zijn pas voor een deel gedekt. Op dat gebied moet nog een flinke inhaalslag worden gemaakt. De sponsorwerving heeft vertraging opgelopen en we hopen nog op subsidie uit het cultuurpotje van de gemeente. De aanvraag gaat deze week de deur uit.”

Zelfstandige vereniging

Hillekens vertrouwt erop dat het goed komt. „We hebben nog tijd, gelukkig valt vastelaovend laat dit jaar. Het enthousiasme is groot en achter de schermen wordt hard gewerkt om ook de laatste plooien glad te strijken.” Insteek is volgens hem dat Boerebroelof Ruiver-Óffebèk als zelfstandige vereniging blijft bestaan. „Het wordt zeker geen feest onder de vlag van de Windjbuujels. Hoe meer partijen er binnen de Reuverse vastelaovend actief zijn, hoe beter. Diversiteit is belangrijk voor de draagkracht.”