Filerecord door sneeuwval, ook in Limburg stond verkeer muurvast

Print
De eerste sneeuwval van het jaar heeft dinsdagmiddag tot een record van 2.300 kilometer file geleid in Nederland.

De 1461 kilometer file van december 2017 is daarmee fors overtroffen.

Ook in Limburg stond het verkeer in de avondspits muurvast. Op de A2 stonden automobilisten, in zuidelijke richting tussen knooppunt Leenderheide en Roosteren, in een file met op het hoogtepunt een lengte van 50 kilometer. De vertraging bedroeg zo'n twee uur.

Op de A76, A79 en A67 was de situatie al niet veel beter. Ook op deze snelwegen liep op verschillende plekken het verkeer vast.


Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Sneeuw
Een groot deel van Nederland is bedekt met een laagje sneeuw. Volgens ANWB-woordvoerder Arnoud Broekhuis is het goed glad op de wegen. Met name rond Eindhoven, Amersfoort, Utrecht en Arnhem stond het vast en liep de vertraging flink op.

De verkeersorganisaties waarschuwen voor gladde wegen. Voor weggebruikers is het dus extra oppassen geblazen.

Broekhuis: ,,In de Randstad is de sneeuw voorbij, maar in het midden, oosten en zuiden sneeuwt het op veel plekken nog wel. Ik heb veel wegenwachten gesproken: op veel binnenwegen is het spekglad, zeggen zij. Op veel plekken gaat het heel langzaam, het aantal ongelukken valt relatief mee. We kunnen de gemiddelde snelheid van het verkeer ook meten. Op veel snelwegen gaat het met 30 kilometer per uur, op binnenwegen 10 kilometer per uur.”