Politie zoekt woensdag verder naar verdwenen vliegtuig van miljoenenspits Cardiff

Print
Politie zoekt woensdag verder naar verdwenen vliegtuig van miljoenenspits Cardiff

Afbeelding: AFP

De politie heeft de zoektocht naar het vliegtuig waarin miljoenenspits Emiliano Sala zat dinsdag gestaakt.

Het had vanwege de invallende duisternis geen zin om nog langer te speuren naar het toestel met daarin de nieuwe spits van Cardiff City. Woensdag gaat de zoekactie verder.

Het toestel was dinsdag op weg van Nantes naar Cardiff en had vermoedelijk twee inzittenden. Naast de 28-jarige Sala was dat de piloot.

Duurste speler

De politie zegt dat tijdens de zoektocht van dinsdag door helikopters enkele voorwerpen in het water zijn gespot. Het is nog niet bekend of dat onderdelen van het vermiste vliegtuig zijn.

Sala was enkele dagen geleden van Nantes overgestapt naar de club in de Premier League. Hij maakte dit seizoen twaalf doelpunten in de Franse competitie. Bij Cardiff werd hij meteen de duurste speler ooit.

Grote zorgen

In Frankrijk en Engeland zijn grote zorgen over Sala. In Nantes gingen dinsdagavond fans de straat op om een eerbetoon te brengen aan de voetballer. Ze hielden sjaaltjes van Nantes in de lucht en riepen zijn naam. Het bekerduel van de club, dat woensdagavond op het programma stond, is uitgesteld.

In Cardiff werd de training geschrapt. ,,We zijn in shock. We willen alle fans en iedereen die steun heeft betuigd bedanken. We blijven hopen op positief nieuws’’, aldus de club.