Dodental door explosie brandstofleiding Mexico loopt nog verder op

Print
Dodental door explosie brandstofleiding Mexico loopt nog verder op

Afbeelding: AFP

Het dodental door de verwoestende explosie van een brandstofleiding in Mexico is opgelopen tot 94.

De gouverneur van de staat Hidalgo vertelde dinsdag op tv dat er bovendien nog 49 mensen vanwege de ramp in een ziekenhuis liggen. De minister van Volksgezondheid hield het overigens op 46 gewonden.

Vlammenzee

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador kondigde een omvangrijk pakket sociale maatregelen aan om diefstal van benzine door aftappen van pijplijnen tegen te gaan. De gemeenten die kampen met dat probleem zegde hij in totaal bijna 180 miljoen euro toe.

In de stad Tlahuelilpan kwamen vrijdag enkele honderden mensen naar een leiding toe waarin een lek was ontstaan om gratis te tanken. Door nog onbekende oorzaak volgde er een enorme ontploffing met een vlammenzee van 20 meter hoog.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen