Popcornpanel: de laatste van Redford en een supergave animatie

Print
Popcornpanel: de laatste van Redford en een supergave animatie

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

In het Popcornpanel bespreken lezers hun recente opvallendste film, of die nu super goed of vreselijk slecht is. Vandaag: het krachtige verhaal van koningin Mary Stuart, de nieuwe Spider-Man is supergaaf en de laatste van Robert Redford.

Popcornpanel: de laatste van Redford en een supergave animatie

Naam Harry Abrahams Leeftijd 75 Woonplaats Venlo Film ‘The old man and the gun’

„Wanneer je als bankbediende toch overvallen moet worden, kan dat maar het beste gebeuren door Forrest Tucker (Robert Redford). Deze bejaarde crimineel is steeds hoffelijk, opgewekt, spreekt zijn slachtoffers moed in en groet beleefd als hij het pand verlaat. Met twee kompanen overvalt hij in twee jaar 93 banken. Hun routine en slimheid drijven de politie tot wanhoop. Redford (82), geassisteerd door Sissy Spacek en Tom Waits, speelt met doorgroefd gelaat en stijve passen stijlvol de oudere charmeur die plezier beleeft aan criminele activiteiten. Z’n laatste rol ooit, in een redelijk onderhoudende komedie, gebaseerd op ware gebeurtenissen.”

Popcornpanel: de laatste van Redford en een supergave animatie

Naam Grace Vroomen Leeftijd 21 Woonplaats Sittard Film ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’

„Ik heb de afgelopen tien jaar eigenlijk wel alle Marvel-films gezien die gemaakt zijn, maar deze film staat echt heel hoog in mijn lijstje. Deze versie van Spider-Man is supergaaf en vooral heel mooi geanimeerd. Je ziet dat de makers iets revolutionairs hebben gedaan, door ‘spider mensen’ uit allerlei universums in steeds verschillende stijlen in beeld te brengen. Dat heb ik op deze manier nog niet gezien. Voor het eerst duikt Miles Morales op het witte doek op als Spider-Man. Zoals gezegd ben ik erg fan van dit genre en ik kijk dan ook enorm uit naar de film Captain Marvel, die in maart uitkomt. Een dag na mijn verjaardag, dus dat is een mooi cadeau.”

Popcornpanel: de laatste van Redford en een supergave animatie

Naam Mandy Frankenreiter Leeftijd 27 Woonplaats Kerkrade Film ‘Mary Queen of Scots’

„Ik houd van geschiedenis en van goede films en series. Wanneer dit gecombineerd wordt is dit helemaal mooi! Op Netflix kwam ik al in aanraking met de serie Reign waarin kijkers worden meegenomen in het meeslepende, waargebeurde verhaal over de heerschappij van de Schotse en katholieke koningin Mary Stuart. Mary Queen of Scots vertelt hetzelfde verhaal en wordt ook hier krachtig neergezet. De jonge vorstin krijgt het zwaar te verduren wanneer ze als weduwe vanuit Frankrijk terugkeert naar huis in Schotland. Ze moet haar heerschappij staande houden tegenover de protestanten en haar nicht Elisabeth, koningin van Engeland.”