Veel animo voor baan gevangenissen Evertsoord en Roermond

Print
Veel animo voor baan gevangenissen Evertsoord en Roermond

Veel animo voor werken bij gevangenis Ter Peel. Afbeelding: MEULENHOF

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten -

Er lijkt veel animo te bestaan voor een baan in de Limburgse gevangenissen Ter Peel in Evertsoord en de PI in Roermond. Volgens een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen kunnen belangstellenden echter alleen naar de wervingsdag als ze zich van tevoren inschrijven.

Het is voor het eerst dat er in de gevangenissen van Roermond en Evertsoord op deze manier actief naar personeel wordt gezocht. Vacatures in het gevangeniswezen zijn een tijdlang intern ingevuld. Maar nu zijn er in Roermond en Evertsoord in totaal 28 nieuwe medewerkers nodig. Vandaar dat er op 9 februari aanstaande in Ter Peel een wervingsdag wordt georganiseerd voor werkzoekenden.

Reacties

Het eerdere bericht over deze wervingsdag in de gevangenis van Evertsoord heeft zoveel reacties opgeroepen, dat de Dienst Justitiële Inrichtingen wil benadrukken dat dit in geen geval bedoeld is als een leuk uitstapje voor het hele gezin. „Er is die dag plek voor honderd mensen die echt interesse hebben in een baan bij ons”, klinkt het. „Zij kunnen een kijkje nemen in het complex en praten met medewerkers die kunnen vertellen hoe het is om achter gesloten deuren te werken.”

Aanmelden

Om ervoor te zorgen dat belangstellenden ook voldoende informatie krijgen en omdat in een gevangenis nu eenmaal veiligheidsmaatregelen in acht moeten worden genomen, is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via deze link.