Van mishandeling verdachte Armin A. blijft vastzitten

Print
Van mishandeling verdachte Armin A. blijft vastzitten
Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Kerkrade / Eygelshoven / Maastricht -

Armin A., één van de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak die nog terechtstaat voor het mishandelen van zijn vriendin, mag niet in vrijheid de behandeling van zijn zaak afwachten.

De rechtbank in Maastricht heeft woensdagmiddag een verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis afgewezen. A.’s advocaat Serge Weening maakte er bij zijn verzoek gewag van dat zijn cliënt volgende week precies een jaar in voorarrest zit zonder te weten welke kant het met zijn zaak op zal gaan.

Zieke moeder

Hij deed al eerder een verzoek tot schorsing, toen met als een van de redenen dat A. voor zijn zieke moeder zou kunnen zorgen. Dat verzoek werd afgewezen. De rechtbank gaf met betrekking tot het verzoek van woensdag aan het ermee eens te zijn dat de behandeling van de zaak lang op zich laat wachten. Ze acht de kans op recidive echter zo groot dat ze A. niet wilde laten gaan.

A. wordt binnenkort ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum. De Kerkradenaar heeft bekend dat hij zijn vriendin mishandeld heeft. Die zaak staat juridisch lost van de Valkenburgse zedenzaak, waarin A. ook een van de verdachten was.