Omwonenden Maastricht Aachen Airport houden informatiebijeenkomsten

Print
Omwonenden Maastricht Aachen Airport houden informatiebijeenkomsten

Afbeelding: Stefan Koopmans

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Maastricht / Bunde -

Een groep verontruste omwonenden van Maastricht Aachen Airport gaat drie informatiebijeenkomsten houden. Tijdens deze geven zijn aan welke vragen zij hebben bij de provinciale ambities en plannen voor Maastricht Aachen Airport.

De omwonenden vrezen dat de gezondheid van de omwonenden ernstig wordt bedreigd. Ook zetten ze vraagtekens bij het belang voor de regio van een luchthaven zoals de provincie die voor ogen heeft. De informatiebijeenkomsten worden gehouden op 31 januari in het Asta in Beek, 7 februari in Auw Kerk Bunde en 13 februari in De Kardinaal in de Maastrichtse wijk Amby.

De bijeenkomsten staan onder leiding van Monique Quint, oud-burgemeester Voerendaal en Vaals en oud-lid Tweede Kamer. Ook zijn er diverse sprekers die informatie even over de effecten van lawaai, (ultra)fijnstof en kerosine op de volksgezondheid. Ook het belang van Maastricht Aachen Airport voor de economie van de regio Zuid-Limburg komt aan bod.

Op de website www.omwonendenmaa.nl is meer informatie te vinden over de diverse sprekers tijdens de bijeenkomsten.