Landgraafse krijgt drie jaar voor messteek tijdens sm-spelletje

Print
Landgraafse krijgt drie jaar voor messteek tijdens sm-spelletje

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Eygelshoven -

Een 26-jarige vrouw uit Landgraaf krijgt drie jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk omdat ze haar vriend bij een seksspel met een keukenmes heeft gestoken. Poging tot doodslag, vindt de rechtbank Maastricht.

De twee partners L. en T. hadden van vrijdag op zaterdag 29 september vorig jaar in T.’s woning in Eygelshoven flink gebruikt: cannabis, cocaïne, wijn en tequila. L. slikte daarbovenop antidepressiva. De avond was gezellig verlopen met de nodige seks. Dat veranderde rond 3 uur ’s nachts in een soort rollenspel waarbij T. naakt en geblindeerd op zijn keukenaanrecht belandde en L. met paardenzweep, rijlaarzen en uitdagende lingerie de meesteres speelde.

Lees ook: Ongeluk of poging tot doodslag: sm-spelletje eindigde met bijna fatale messteek

Zonder aanleiding, aldus de rechtbank, trok ze toen de keukenla open, pakte ze een Ikea-mes van 28 centimeter lang en stak ze T. in zijn onderbuik. Dat resulteerde in een acht centimeter diepe wond, waardoor T. veel bloed verloor. Hij eindigde naakt in foetushouding voor zijn voordeur, totdat de hulpdiensten arriveerden. Zonder medisch ingrijpen was hij doodgebloed.

L.’s advocaat Theo Boumans stelt dat het mes bedoeld voor een erotische prikkel, passend in de context van het seksspel, dat door de drugs en alcohol geen remmingen meer kende. „Ze heeft nooit de intentie gehad om te doden, want ze had daarna nog gevoelens voor hem. En waarom heeft ze het dan bij één steek gelaten?”, betoogde hij twee weken geleden op de zitting.

Aanvaard

Volgens de rechtbank was L. niet uit om te doden, maar heeft ze wel de aanmerkelijke kans dat T. dood zou gaan aanvaard. „Deze hoeveelheid alcohol en drugs was voor haar in het recente verleden niet ongebruikelijk. Bovendien is ze na het incident naar boven gegaan, waar ze haar lingerie heeft verruild voor een joggingbroek. Er kan daarom niet worden gezegd dat ze niet wist wat ze deed”, oordeelt de rechtbank. De officier van justitie had vijf jaar tegen de Landgraafse geëist.

T. dacht aanvankelijk nog dat de relatie goed zou komen en deed geen aangifte. Daar kwam hij later op terug: „Je wist precies waar het mes lag. Je hebt alles voorbereid. Waarom wilde je van me af?”, vroeg hij op de zitting. De rechtbank kende ook zijn verzoek om schadevergoeding van bijna zestien mille toe. Boumans’ argument dat T. medeverantwoordelijk was voor L.’s toestand, vond geen gehoor bij de rechters. „Het is niet bewezen dat ze door hem is aangezet om middelen te gebruiken, wel dat hij haar daarvan niet heeft weerhouden.”