Onbeperkt naar theater Heerlen en Maastricht voor 30 euro

Print
Onbeperkt naar theater Heerlen en Maastricht voor 30 euro

Onbeperkt naar het theater met de Podiumpas. Afbeelding: MGL/Peter Schols

De theaters in Heerlen en Maastricht doen mee aan de landelijke Podiumpas. Het gaat voorlopig om een tijdelijke pilot waarbij een vooraf geselecteerde groep theatergangers voor dertig euro per maand onbeperkt voorstellingen bij de achttien aangesloten podia kan bezoeken.

De Podiumpas werd vorig jaar ingevoerd als experiment van drie theaters in Amsterdam (Internationaal Theater Amsterdam, Frascati en Theater Bellevue). Het achterliggende idee is mensen die regelmatig in de schouwburg te vinden zijn, te verleiden ook eens te kiezen voor kleine en/of experimentelere voorstellingen of shows van aanstormende talenten. Het mooie is dat de pas te gebruiken is voor alle voorstellingen, dus ook bij shows van bijvoorbeeld bekende cabaretiers en musicals.

Beperking

De enige ‘beperking’ in de pilotfase is dat kaarten besteld kunnen worden vanaf dertig dagen voorafgaande aan een show. Volgens de Podiumpas-initiatiefnemers is dat nodig om zo veel mogelijk deelnemers (podia, gezelschappen en producenten) achter het initiatief te krijgen. Daar wordt achter de schermen aan gewerkt.

Selectie

De Podiumpas is (nog) niet aan te vragen door theaterpubliek zelf. Vooralsnog testen deelnemende theaters in Limburg – Heerlen en Maastricht – het experiment met een vooraf geselecteerde groep fervente bezoekers. In Heerlen bijvoorbeeld gaat het om een pilotgroep van driehonderd mensen. Wie een mail van het Parkstad Limburg Theater ontvangt en mee wil doen, committeert zich voor minimaal vier maanden à 120 euro in totaal. Daarna kan men indien gewenst afhaken.

De Podiumpas is onbeperkt geldig bij Parkstad Limburg Theaters, Theater aan het Vrijthof, Parktheater Eindhoven, het Internationaal Theater Amsterdam, Stadsschouwburg Utrecht, Frascati, Theater Bellevue, Het Nationale Theater (alle locaties), Podium Mozaïek, Theater de Meervaart, Theater de Krakeling, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Zwolse Theaters, Deventer Schouwburg, Wilmink Theater, Schouwburg Hengelo, De Nieuwe Vorst en Paradox.