Reden verplaatsing granaat Echt blijft onduidelijk

Print
Reden verplaatsing granaat Echt blijft onduidelijk

Technisch onderzoek in de voortuinen na vondst granaat in Echt. Afbeelding: De Limburger

Echt -

De politie zegt nog geen idee te hebben waarom de man, die dinsdag in Echt een granaat in zijn voortuin vond, het explosief heeft opgepakt en naar de achterkant van de woning heeft verplaatst.

Dinsdag werd door de politie gemeld dat een buurtbewoonster met de granaat aan de wandel was gegaan. Zij bleek echter degene die de vondst meldde bij de politie nadat haar man, die volgens advocaat Ludo Hameleers van Bandidos-lid André W. en verschillende omwonenden een politieagent is, het explosief op een andere plek had neergelegd.

Lees ook: Handgranaat steeds populairder onder criminelen

Over de reden van de verplaatsing tast de politie in het duister. Met het echtpaar wordt nog een afspraak ingepland om hier meer duidelijkheid over te krijgen. De politie doet geen verdere uitspraken over betrokken personen.

Verkeerde plaats

De politie houdt de mogelijkheid open dat de granaat op de verkeerde plaats is neergelegd. Dinsdag werd in twee tuinen in de Cypresstraat technisch onderzoek verricht. Het gaat om de tuin van Bandidos-lid André W. en de tuin van zijn buren. De politie maakte dinsdag bekend dat de granaat in ieder geval niet was gevonden bij het lid van de motorclub.

Lees ook: Stille dorpsweg is plots de ‘granaatstraat’ van Holtum

Aan de voorgevel van de woning van het Bandidos-lid hangt een zichtbare beveiligingscamera. Of daarmee bruikbare beelden zijn opgenomen, kon de politie niet mededelen. In het algemeen wordt tijdens het buurtonderzoek gevraagd naar alle mogelijke informatie, zoals opnameapparatuur.

Onderzoek

Het onderzoek naar de granaten die dinsdag werden gevonden in Holtum en Echt, is in volle gang. De politie meldt dat het gaat om echte granaten. Een verband met de granaat die vorige maand in Nieuwstadt in de tuin van Bandidos-voorman Harrie Ramakers werd gevonden is nog niet aangetoond. Ook dit onderzoek loopt nog.

Lees ook: Explosief in Echtse straat: ‘Vroeger was het nog erger’

De gemeente Echt-Susteren heeft inmiddels een camera geplaatst in de Cypresstraat. De noodverordening, waardoor preventief fouilleren mogelijk is, geldt in eerste instantie voor een maand.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen