Tweedeklasser Heksenberg en trainer per direct uit elkaar

Print
Tweedeklasser Heksenberg en trainer per direct uit elkaar

Afbeelding: Annemiek Mommers

/ Heerlen / Hoensbroek -

Amateurvoetbalclub Heksenberg uit Heerlen gaat in de tweede klasse proberen te overleven zonder trainer Gerrit Olijve.

De oefenmeester, die de club vorig seizoen voor het eerst in de historie naar de tweede klasse leidde, wordt na een dienstverband van ruim vijf jaar vrijgesteld van zijn werkzaamheden. ,,Er is geen sprake van ontslag. We respecteren het lopende contract en zullen onze financiële verplichtingen nakomen”, zegt voorzitter Henk Butink. ,,We willen in de tweede klasse blijven en kwamen als bestuur tot de conclusie dat de kans van slagen groter is als we een ander gezicht voor de groep zetten.”

Verdiensten

Volgens Butink heeft Olijve grote verdiensten voor de club met de promotie afgelopen seizoen als absoluut hoogtepunt. ,,We kijken nu hoe we de ontstane vacature gaan opvullen. Voorkeur heeft een trainer van buitenaf. Mocht dat niet lukken, gaan we intern kijken.”

Olijve reageert zeer verbaasd. ,,Tot enkele weken geleden was alles nog koek en ei en kreeg ik van het bestuur de complimenten over onze speelwijze. Ik had een contract voor onbepaalde tijd. In de winterstop kreeg ik te horen dat mijn contract niet werd verlengd en afgelopen dinsdag werd ik ontheven van mijn taken. Ik vind het merkwaardig, zeker omdat de spelersgroep niet bij dit besluit is betrokken. Het doet mij veel pijn om op deze manier afscheid te nemen van deze geweldige club. Ik heb er ruim vijf jaar met plezier gewerkt.”