Overvallers dreigden vingers hoogbejaarde vrouw af te snijden in Eindhoven

Print
Overvallers dreigden vingers hoogbejaarde vrouw af te snijden in Eindhoven

Overval op hoogbejaarde vrouw in Eindhoven. Afbeelding: ED/Bert Jansen

Een hoogbejaarde vrouw uit Eindhoven die in oktober werd overvallen in haar eigen woning, gaf de daders een ‘aanzienlijk geldbedrag mee’ omdat zij hadden gedreigd haar vingers met een mes af te snijden.

Dat maakte de politie woensdag bekend.

De vrouw van 89 werd zaterdagavond 13 oktober, tussen zeven en acht uur ‘s avonds, overvallen in haar flat in Eindhoven. Twee jonge overvallers met bivakmutsen op stormden naar binnen en haalden de woning overhoop.

In paniek

Ze dreigden onder meer met een mes en riepen dat zij daarmee haar vingers zouden afsnijden. Het slachtoffer gaf hierop in paniek een envelop met daarin een ‘aanzienlijk geldbedrag’ mee aan de daders. Zij sloegen op de vlucht en stapten in een donkerblauwe auto, waarschijnlijk een Volkswagen Golf.

De vrouw woont op de vierde verdieping. Hoe de twee mannen, allebei Oost-Europese types van rond de 25 jaar oud, binnen zijn gekomen is nog niet bekend. Om toegang te krijgen tot het complex, moet eerst worden aangebeld. Bewoners binnen zien vervolgens via een cameraverbinding wie beneden voor de deur staat.

Verband

De zoektocht naar de daders is nog in volle gang. De recherche onderzoekt het mogelijke verband met een gebeurtenis een dag eerder waarbij de Eindhovense werd geholpen door twee slotenmakers, nadat ze per ongeluk haar sleutel was vergeten. De slotenmakers dienden vervolgens een forse rekening in.

De politie neemt de overval zeer hoog op. ,,Gelet op de kwetsbaarheid van het slachtoffer’’, liet een woordvoerder eerder weten. De Eindhovense raakte niet gewond bij de overval. ,,Maar ze is logischerwijs erg ontdaan over wat er gebeurd is.’’