Mogelijk einde Funbeach Panheel leeft op Facebook

Print
Mogelijk einde Funbeach Panheel leeft op Facebook

Funbeach. Afbeelding: Archief De Limburger/Laurens Eggen

Panheel -

Funbeach houdt de gemoederen flink bezig in Maasgouw. En ook op Facebook waar oud-wethouder Twan Huijskens de discussie flink opstookt.

Komende dinsdag neemt de gemeenteraad van Maasgouw een besluit waar de toekomst van dagstrand Funbeach van afhangt. Hoewel de raad niet direct over strand en water beslist, staat beachclub Degreez op de agenda. Mocht deze eventlocatie beperkt worden qua openingstijden bij themafeesten, dan voorziet de eigenaar geen rendabele exploitatie meer voor het dagstrand. De raad moet een beslissing nemen omdat enkele omwonenden met succes procedeerden bij de Raad van State die uitsprak dat de huidige vergunning voor de beachclub niet voldoet. Daarbij wijzen de omwonenden vooral op de geluidsoverlast in nachtelijke uren.

De berichtgeving in De Limburger over een dreigend einde van Funbeach, zorgt op Facebook voor verschillende acties. Zo kreeg Lennard Vossen uit Linne 150 reacties op zijn oproep om Funbeach, waar hij overigens een bijbaantje heeft, te steunen. Voor- en tegenstanders reageren waarbij de eerste groep het vanzelfsprekend jammer vindt dat hun zomerse uitje dreigt te verdwijnen.

Die mening is ook oud-wethouder Twan Huijskens toegedaan. Hij steekt zijn voorkeur niet onder stoelen of banken maar blijkt een actief pleitbezorger van het dagstrand. „Het klopt dat ik Funbeach vroeger in mijn portefeuille had. De kritiek die ik op dat feit krijg op Facebook, is niet correct. Ruimtelijke ordening is vaak een kwestie van gunnen. Ik gun de omwonenden ook hun nachtrust. Als de ondernemer door extra investeringen voldoet aan de wettelijke normen qua geluid, dan is voor mij de drempel weggenomen wat betreft zijn activiteiten bij beachclub Degreez.”

Niet iedereen krijgt de handen op elkaar voor de plannen voor de beachclub. Zo zijn er buiten de Funbeachfans ook zeker mensen die de overlast ondervindende omwonenden digitaal steunen. De gemeenteraad beslist dinsdag over de aanpassing van de vergunning van Degreez.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen