musical awards

Musical Awards: Brigitte Heitzer beloond met ‘Evita’

Print
Musical Awards: Brigitte Heitzer beloond met ‘Evita’

Brigitte Heitzer op de rode loper voorafgaand aan de uitreiking van het Musical Awards Gala 2019 in het RAI Theater. Afbeelding: ANP

Waar van The Addams Family het meest werd verwacht, veroverde Evita woensdagavond bij het gala van de Musical Awards de voornaamste individuele prijzen. Het werd de avond van Brigitte Heitzer uit Noorbeek en René van Kooten.

De sterren uit de musical Evita werden in de Amsterdamse RAI ook de sterren van het gala van de Musical Awards. Allebei wonnen ze de hoofdprijs, voor respectievelijk beste vrouwelijke en beste mannelijke hoofdrol in een grote musical.

Heitzer (39) en Van Kooten (46) gaan bij het jaarlijkse feest van de musicalwereld opvallend gelijk op. Voor de derde keer werden ze samen voor de belangrijkste individuele prijs genomineerd. Heitzer zette in de ogen van de in haar geval unanieme jury een ‘doorleefdere’ Evita neer. Van Kooten kreeg lof toegezwaaid voor zijn ‘energieke en overtuigende’ optreden.

Waar Evita uit vijf nominaties twee topprijzen greep, moest grote favoriet The Addams Family – liefst elf keer genomineerd – het doen met drie awards. Daarbij wel de onderscheiding voor Beste grote musical. „Een briljante bewerking en vertaling van Jon van Eerd”, oordeelde de jury over The Addams Family de musical die ook won in de categorie Beste script/liedteksten/vertaling (Van Eerd) én beste regie (Paul Eenens). Naast Heitzer hebben ook Van Eerd en Eenens een band met Limburg.