Eijer: ‘Als Gözübüyük gaat kijken, geeft hij geen penalty’

Print
Eijer: ‘Als Gözübüyük gaat kijken, geeft hij geen penalty’

Afbeelding: Vi images

Er werd woensdagavond weliswaar verloren in De Kuip toch was René Eijer na afloop tevreden over wat hij gezien had. “Ik heb een team gezien.”

Vooral over de eerste twintig minuten was Eijer zeer te spreken. “De jongens hebben voor elkaar geknokt en we krijgen gewoon drie grote kansen. Het enige dat we onszelf kunnen verwijten is dat we niet scoren. Maar dat doen die jongens ook niet expres.”

Lees ook:Moedig Fortuna kan niet stunten, Feyenoord naar halve finale beker

Breekpunt noemde Eijer de penalty. Of eigenlijk de overtreding die daar aan vooraf ging op José Rodriguez. “Die was echt woest na de wedstrijd. Ja, logisch.” Wat het moment met Heerings betrof, was Eijer ervan overtuigd dat Gözübüyük op zijn beslissing was teruggekomen als hij naar de zijlijn was geroepen. “Hij krijgt de bal tegen zijn borst en doet er daarna alles aan om maar geen hands te maken. Die bal stuit echt heel ongelukkig tegen zijn hand. Als hij het had gezien was hij erop teruggekomen, daar ben ik van overtuigd. Zonde, want na die penalty knakte we.”

Tevredenheid

Toch overheerste dus de tevredenheid. Ook omdat het experiment met Rodriguez centraal achterin Eijer goed beviel. “Hij heeft het echt heel goed gedaan. Was een van de betere mensen.” Op de vraag of Fortuna met Rodriguez de vervanger voor Dammers al in huis heeft, bleef Eijer echter op de vlakte. “We hebben wel een alternatief laten we het zo zeggen.”

Fortuna zou dan wel een nieuwe middenvelder nodig hebben en volgens Fox Sports zou dat Andrija Balic worden. Die zou ergens de komende dagen arriveren zo stelde de zender. Eijer wist na afloop van niks zo beweerde hij. “Dat weet ik niet, echt waar niet.”

Beluister hier de nieuwe Voetbalpodcast van De Limburger: