Kunst uit Bonnefanten inspireert winnaar Art Rocks

Print
Kunst uit Bonnefanten inspireert winnaar Art Rocks

De band Kuzko wint Art Rocks. Afbeelding: Jelmer de Haas

De landelijke muziekcompetitie Art Rocks is woensdag gewonnen door Kuzko. De band schreef de winnende soundtrack ‘Back at it again with the white vans’ na het zien van het kunstwerk ‘The Walthamstow Tapestry’ van Grayson Perry uit het Bonnefantenmuseum Maastricht.

Tijdens de finale in Paradiso streden acht finalisten om de hoofdprijs van duizend euro. Alle muzikanten schreven een soundtrack geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van een museum.

Kuzko is met Back at it again with the white vans volgens de jury winnaar omdat: „Het nummer is de perfecte verwoording van het kunstwerk met een mooie compositie en een ijzersterke podiumpresentatie.”

Kunstwerk

De landelijke wedstrijd Art Rocks is de grootste Nederlandse competitie waarin muziek en beeldende kunst samensmelten. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. Deelnemers konden kiezen uit ruim vijftig kunstwerken en objecten. De kunst komt uit de collecties van: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht.