Snoeicursus voor fruitbomen in Thorn

Print
Snoeicursus voor fruitbomen in Thorn

Leer fruitbomen snoeien bij IKL. Afbeelding: IKL

Thorn -

Stichting IKL biedt inwoners van de gemeente Maasgouw de mogelijkheid om deel te nemen aan een snoeicursus voor jonge fruitbomen. Tijdens deze tweedelige cursus op woensdagavond 13 februari en zaterdagochtend 16 februari worden er verschillende aspecten behandeld die belangrijk zijn bij het snoeien.

Fruitbomen worden jaarlijks gesnoeid vanaf het jaar dat de bomen geplant worden. In de eerste jaren wordt de boom gevormd. De appelboom wordt anders gevormd dan de perenboom. Dat geldt ook voor de kersenboom en de pruimenboom. Hoe snoei je deze bomen en waar let je op?

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en praktijkgedeelte. De theorieavond vindt plaats op woensdagavond 13 februari om 19.30 uur. Er is dan een presentatie over het snoeien van jonge fruitbomen en er worden diverse voorbeelden getoond. Ook is het mogelijk om een cursusboek te bestellen als naslagwerk. Tevens is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Tijdens de praktijkochtend op zaterdag 16 februari van 9.30 tot 12.30 uur gaan deelnemers onder begeleiding snoeien en krijgen zij praktische tips en uitleg. Het gereedschap en andere materialen worden door IKL verzorgd.

Deze cursus wordt georganiseerd in het kader van de aanleg van de Dorpsgaard de Notenbeemd en de aanplant van het oude appelras ‘Reinette de Thorn’. Meedoen aan deze cursus is gratis. Aanmelden kan hier. Info: Frans Voncken, tel. 046-3030544.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje