Herbouw restaurant Grashoek twee jaar na verwoestende brand

Print
Herbouw restaurant Grashoek twee jaar na verwoestende brand

Op 7 februari 2017 werd het restaurant Wilmach Antiek met woning in Grashoek door brand verwoest. Afbeelding: Laurens Eggen

Grashoek -

Twee jaar na de verwoestende brand op 7 februari 2017 is de herbouw van restaurant Wilmach Antiek met zeven huurappartementen in hartje Grashoek eindelijk een stap dichterbij.

Als alles meezit kan er eind dit jaar weer een vorkje worden geprikt in restaurant Wilmach Antiek op de hoek Roomweg/Helenaveenseweg in hartje Grashoek. „Als alles meezit, want er hoeft maar één zienswijze te worden ingediend en je bent zo weer maanden verder”, reageert eigenaar William Lemmen op het nieuws dat het college van Peel en Maas instemt met het ontwerp bestemmingsplan voor de herbouw van de bekende, voor Grashoek beeldbepalende horecazaak, met zeven levensloopbestendige huurwoningen.

Behoefte

In een interview eind 2017 met De Limburger sprak Lemmen nog de hoop uit eind 2018 te kunnen heropenen. Hij zei toen al het hele jaar ‘in een achtbaan’ te zitten. Vijf verzekeringspolissen bleken allerminst een garantie voor een snelle afwikkeling. Dat het allemaal zo lang duurt, komt volgens Lemmen ook door allerlei regels waaraan voldaan moet worden. Dat lijkt nu in orde.

De gemeente heeft het bouwplan getoetst en besproken met de dorpsbouwmeester. Conclusies: het straatbeeld van vóór de brand blijft behouden. En er is behoefte in Grashoek aan dit soort woningen. Peel en Maas wil er bovendien alles aan doen om het leven in de dorpen zo aangenaam mogelijk te houden. Dit bouwplan sluit daar prima bij aan.

Oude tijden

William Lemmen heeft zijn plan tijdens een inloopavond gepresenteerd. „De dorpelingen zijn enthousiast, de gemeente en de dorpsbouwmeester zien het ook zitten. De fundering is al gestort. Als alles meezit openen we in november, december.”

Het plan komt ter inzage te liggen. Als zich niemand meldt, keren oude tijden terug. Het oorspronkelijke pand uit 1906 was heel lang boerderij met café. In 1987 kochten William en zijn vrouw het gebouw en werkten er dertig jaar aan. Lemmen maakte en verkocht er (antieke) meubels. Toen de crisis in 2009 ook Grashoek bereikte, besloot het stel in een deel van het gebouw een restaurant te starten. Dat opende in 2011.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu