Roermond weigert alsnog vergunning voor vestiging van New York Pizza

Print
Roermond weigert alsnog vergunning voor vestiging van New York Pizza

Het al ingerichte filiaal aan de Minderbroederssingel kan voorlopig niet open. Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

Fastfoodketen New York Pizza krijgt op het laatste moment geen vergunning om hun beoogde vestiging in Roermond te openen. Aanleiding is een uitspraak van de Raad van State in een soortgelijke zaak.

New York Pizza wilde aan de Minderbroederssingel, op de hoek met de Molenstraat, een filiaal van New York Pizza Delivery starten. Omwonenden waren het niet eens met het verlenen van een vergunning voor de zaak en maakten bezwaar bij de gemeente Roermond. Omdat het pand als bestemming detailhandel heeft, vonden de omwonenden niet dat er aan afhaalhorecazaak mocht komen.

Toch toestemming

De gemeente wees de bezwaren van de hand en ook de onafhankelijke commissie bezwaarschriften gaf het college van B en W gelijk; de vergunning kon worden verleend. De manier waarop New York Pizza het filiaal zou gaan bestieren zou namelijk passen binnen het begrip ‘detailhandel’ zoals het in het bestemmingsplan voor de Roermondse binnenstad staat.

Horeca

Terwijl New York Pizza het pand aan de singel inmiddels ingericht en bedrijfsklaar had, gooide de Raad van State roet in het eten. Die oordeelde in een soortgelijke zaak elders in Nederland dat een vestiging van New York Pizza wel degelijk ook als horeca moet worden aangemerkt. Met die uitspraak in de hand boog het college van B en W zich opnieuw over de vergunningaanvraag en over de bezwaren van omwonenden. In de nieuwe situatie werden de bezwaren alsnog toegewezen. Ook concludeerde de gemeente dat de locatie voor het New York Pizza-filiaal om een andere reden niet geschikt is. De plek is qua verkeerssituatie niet geschikt voor een horecazaak waar veel mensen hun eten af komen halen. De vergunning is daarom nu alsnog geweigerd.

Beroep

Het bedrijf heeft de mogelijkheid om bij de rechtbank in beroep te gaan tegen het weigeren van de vergunning. Of dat gaat gebeuren is niet bekend. New York Pizza wil namelijk niet op de kwestie reageren. De fastfoodketen heeft op dit moment vijf andere filialen in Limburg, te weten in Venlo, Weert, Geleen, Heerlen en Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →