Stevige winterrisotto met radicchio, spek en gorgonzola

Print

Afbeelding: Studio Philippi

Voor deze stevige winterrisotto gebruik ik alleen water. Bouillon is absoluut niet nodig: het spek, de gorgonzola en de parmezaanse kaas geven 'm een fantastische hartige smaak!

Risotto met radicchio, spek & gorgonzola
Voor 4 personen
Bereiden: 30 minuten  

Ingrediënten
- 25 gram roomboter
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 200 gram gerookt gezouten spek, in blokjes
- 300 gram risottorijst
- 2 theelepels venkelzaad
- 400 gram radicchio, in reepjes
- 150 ml rode wijn
- 150 gram gorgonzola, verbrokkeld
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 2 flinke handen rucola


Bereiden
Smelt de boter in een wijde pan met dikke bodem. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep het spek erdoor en bak in 4 minuten zachtjes uit. Schep de rijst en het venkelzaad erdoor en bak tot de rijstkorrels glanzen en glazig zijn. Voeg de radicchio toe en bak nog 4 minuten.

Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg 1 liter warm water in 3 porties toe. Laat de rijst elke portie water zachtjes kokend opnemen alvorens de volgende portie toe te voegen. Roer regelmatig en kook de risotto in 15-18 minuten beetgaar.

Neem de pan van het vuur. Schep de gorgonzola, de parmezaanse kaas en peper naar smaak door de risotto. Schep de rucola erdoor en serveer meteen zodat de blaadjes nog knapperig zijn.

Meer kookinspiratie van onder anderen Janneke Philippi? Kijk ook eens op onze receptenpagina 

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!