Vastgoedpartij linkt Benders en Jumbo aan AH-pand op Laurentiusplein in Blerick

Print
Vastgoedpartij linkt Benders en Jumbo aan AH-pand op Laurentiusplein in Blerick

Rechts naast de supermarkt kwam al wel extra parkeergelegenheid, maar de winkel aan het Laurentiusplein zelf werd nog niet uitgebreid. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

Een vastgoedmanagementbedrijf uit Waalre heeft begrepen dat het nieuwe concept van Jumbo en Beej Benders in het bestaande AH-pand in Blerick moet komen. De pandeigenaar en Benders willen zich daar niet over uitspreken.

In een e-mail van Z Vastgoedmanagement uit Waalre aan de gemeente Venlo staat dat dit bedrijf ter ore is gekomen dat het nieuwe concept van supermarkt Jumbo en Beej Benders wil starten op het Laurentiusplein. In het beoogde pand is momenteel supermarkt Albert Heijn gevestigd. Z Vastgoedmanagement vraagt de gemeente om meer informatie over deze vermeende ontwikkeling. Jumbo en Beej Benders kondigden begin deze maand een nieuw winkelconcept in Blerick aan waar klanten ook verse maaltijden kunnen nuttigen. In de Jumbo-vestiging De Wieën óf op een andere locatie in het centrum van Blerick.

In een antwoord schrijft Venlo dat er momenteel gesprekken met het bedrijf en pandeigenaar Berden over uitbreiding van de bestaande supermarkt met ‘daarbinnen een ondersteunende horecafunctie van maximaal 303 vierkante meter’. Venlo schrijft dat ‘niet bekend is hoe Berden dit invult’.

Gesprekken

Gerard Berden zegt dat hij momenteel met diverse partijen in gesprek is over de locatie. Zijn Jumbo en Benders één van die partijen? „Het is moeilijk om partijen al in het daglicht te stellen. Je hebt ook met bestaande franchisenemers te maken.” Berden hoopt over circa een maand meer te kunnen melden.

Geert Benders van Beej Benders zegt dat hij en Jumbo meerdere locaties aan het onderzoeken zijn. Is dit er één van? „Ik mag en kan daar geen mededelingen over doen.” Wel zegt hij dat het nieuwe winkelconcept, een Jumbo-supermarkt met ‘schil van La Place, Jumbo Foodmarkt en Beej Benders, nog ontwikkeld moet worden. „We nemen daar twee jaar de tijd voor.”

Centrumplan

Na jarenlange juridische procedures kwam er in september 2016 groen licht voor de uitvoering van het Centrumplan in Blerick. Als gevolg van een uitspraak van de Raad van State mogen Berden en Albert Heijn sindsdien hun bestaande winkeloppervlak uitbreiden. Dat gebeurde nog niet. Wel werd al een nieuw parkeerterrein langs de Maasbreesestraat gerealiseerd. Omwonenden spanden bij de rechtbank Limburg tevergeefs een juridische procedure aan tegen het parkeerterrein. Volgens Berden zijn deze bezwaarmakers inmiddels naar de hoogste bestuursrechter Raad van State gestapt om de parkeerplaats opnieuw aan te vechten.