Identiteit dode bij campingbrand Meerlo nog niet bekend

Print
Identiteit dode bij campingbrand Meerlo nog niet bekend

Bij een brand in een stacaravan van camping ’t Karrewiel in Meerlo is in de nacht van woensdag op donderdag een persoon om het leven gekomen. Afbeelding: Facebook

Meerlo -

De identiteit van de persoon wiens levenloze lichaam in de nacht van woensdag is gevonden in een uitgebrande stacaravan op camping ’t Karrewiel in Meerlo is nog niet bekend.

De politie zegt hierover snel duidelijk te hebben. Het lichaam werd donderdag kort na middernacht door de brandweer gevonden nadat zij was begonnen met het blussen van een brand in een stacaravan. De oorzaak van de brand is niet duidelijk. De politie doet ook daar nog onderzoek naar. In dat licht is de politie ook op zoek naar een man die woensdag kort voor middernacht nog door een bewoner van de camping is aangesproken. De man met donkere kleding aan - mogelijk een hoodie, zegt de politie - liep rond over de camping. „Hij is een mogelijke getuige en we zouden graag daarom met hem in contact willen komen. Hij heeft mogelijk belangrijke informatie voor het onderzoek”, zegt een woordvoerder van de politie.

Campingeigenaar Jan Willem Sibering laat weten geschokt te zijn door de fatale brand. De persoon in kwestie verbleef volgens hem vanaf eind december op de camping. „Ik kende de persoon verder nog niet zo goed.”

Prima staat

Sibering zegt zelf ook nog alleen maar te kunnen gissen naar wat er is gebeurd. Hij werd wakker van de brandweer die op weg was naar zijn camping. Volgens de campingbaas was de chalet in prima staat. „We zijn op het terrein bezig met het slopen van chalets die niet kwalitatief top zijn. Daar hoorde deze goed geïsoleerde chalet niet bij. Anders was deze ook niet meer bewoond. We hebben het park ook al geruime tijd geleden aangepast aan de nieuwe brandvoorschriften. Onder meer door te zorgen voor voldoende ruimte tussen alle stacaravans.”

Camping ’t Karrewiel in Meerlo is een familiecamping met meer dan 300 plaatsen. Volgens Sibering verblijven er het hele jaar door gasten op het terrein. „Het gaat dan om mensen uit Nederland, Duitsland en België die bewust op zoek zijn naar een rustige omgeving om voor langere tijd te vertoeven.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen